A múlthéten a coachom a munkahelyemen egy könyvet nyomott a kezembe, hogy olvassam el a hétvégén, amennyiben érdekel. Presentation Zen: Simple Ideas on Presentation Design and Delivery állt a borítóján. Alapvetően nem vagyok híve az ilyen jellegű könyveknek, mert hát a prezizés mégis csak egyfajta learning by doing dolog.. Lényeg a lényeg, belelapozgattam, majd vasárnap este arra lettem figyelmes, hogy a végére is értem a könyvnek. 

A könyv a prezentáció készítés teljes folyamatát végigveszi az első brainstormingtól a prezentáció megtartásáig. Több, általános hibára is felhívja a figyelmet. Érdekessége, hogy az előkészítés során fontos szerepet tulajdonít az offline, papíron és post-iteken történő tervezésnek. Számos egyedi prezentáció típust megismerhetünk, gyakorlati tippeket kaphatunk olyan kérdésekről, hogy milyen képeket használjunk, honnan töltsük azokat le, vagy hogyan tartsuk fel folyamatosan a közönség figyelmét.

A szerző által vallott prezi koncepció inkább amolyan steve jobsos, leader prezi, de a tanácsok melyeket megfogalmaz - legyen egy core üzenet, világos struktúra, mond fejből a szöveget stb. - az esettanulmány megoldás során is abszolút érvényesek.

Aki szívesen olvasgatna a témában, a szerző - Garr Reynolds - blogja az alábbi linken érhető el: http://www.presentationzen.com/, valamint a könyvet az Amazonról is meg lehet rendelni: http://www.amazon.com/Presentation-Zen-Simple-Design-Delivery/dp/0321525655

Jó olvasgatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://case-study.blog.hu/api/trackback/id/tr174878155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása