Az évek során gyakran hallottam, hogy külföldi mesterre nehéz bekerülni ezért igazából nem is nagyon gondoltam arra, hogy egyszer majd én is azon fogok gondolkozni, hogy majd külföldön fogom folytatni a tanulmányaim, de aztán ugye 2012 elején elkezdődtek a különböző oktatási reformok, amik megváltoztatták a hozzáállásom és elkezdtem aktívan keresni a lehetőségét annak, hogy külföldre menjek. Így futottam bele a Rotterdam School of Management-be ami a jelenlegi Financial Times rangsor szerint a 7. Legjobb a világon http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2012. Így gondolva egy életem egy halálom jelentkeztem a Strategic Management mesterükre és elkezdtem csinálni a szükséges vizsgákat. Mert igazából csak 4 dolgot kell teljesítened ahhoz, hogy, bekerülj erre az egyéves mesterre.

  • Research University-ről kell jönnöd
  • Az átlagodnak jobbnak kell lennie a Bachelorodon mint 3,5
  • GMAT>600
  • TOEFL>90

Igen, semmi interjú nincs, semmi ajánlólevél, még csak ki se kellett mennem Rotterdamba előtte, csak ezeket a feltételeket kellett teljesítenem.

A Gmat-re körülbelül 2 hónapot tanultam a TOEFL-re egy hetet és mindkettő meglett. Így május 15-ig szépen leadtam a jelentkezésem majd emlékeim szerint kevesebb, mint 3 hét múlva már meg is kaptam az ajánlatot, hogy örömmel fogadnak Rotterdamba szeptembertől. Így vagyok a Rotterdam School of Management hallgatója szeptembertől.

Félreértés ne essék, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a jelentkezés olcsó lenne, mert ezek drága vizsgák, vagy, hogy ez lenne a világ legegyszerűbb dolga. Összesen annyit akartam ezzel mondani, hogy a lehetőség adott és nagyon sok ember számára elérhető. Ennek ellenére összesen 6-an vagyunk magyarok az 1000 fős MSC évfolyamból, ami szerintem egyáltalán nem reprezentálja, mennyire tehetségesek vagyunk mi magyarok. Így minden Bachelorosnak ajánlom figyelmébe ezt az alternatív lehetőséget, aki mesterre szeretne menni, mert itt olyan élményt kaptok, ami egy magyar mesteren nehezen megszerezhető.

Üdv,

Starbuci

süti beállítások módosítása