Van, aki szerint teljesen felesleges, van aki pedig a megoldásunk összefoglalásaként tekint rá. Vajon mi az igazság? A mostani bejegyzésünkkel folytatjuk kötelezők röviden rovatunkat, amikor is a kockázatok után a cselekvési terv (action plan), megoldáson belül betöltött szerepéről írok röviden. 

A cselekvési tervet röviden a megoldásunk során javasolt akciók az idő függvényében rendezett listájaként lehet definiálni. Ez a gyakorlatban nem más, mint egy dia a megoldásunk végén, mely időben is rendezi a szükséges lépéseket. A cselekvési terv elkészítésekor két alapvető kérdést kell megválaszolnunk: a. mely akciókat tüntessük fel? b. milyen időtávban gondolkodjunk?  

 

A. Megnevezett akciók

A cselekvési tervben megnevezett akcióknak minden esetben konzisztensnek kell lennie a prezentáció korábbi szakaszában elmondott javaslattal. A listát érdemes a megoldási javaslatunk pillérei szerint strukturálni. Ezáltal is segítve a terv átláthatóságát. Az akciók során érdemes feltüntetni azonnali, operatív jellegű feladatokat is, melyek választ adnak a zsűri "Holnap mi lenne az első intézkedés, amit csinálnál az irodában" típusú kérdéseire. 

 

B. Időtáv

A cselekvési tervben használt időtáv egyrészt egyenesen következhet a bemutatott probléma jellegéből. Ha például egy televíziós műsorban kiderül, hogy az IKEA egyik indiai beszállítója kiskorúakat dolgoztat lehetetlen körülmények között, akkor a hosszú távú megoldás mellett a rövid távú cselekvési terv is fontos szerepet kaphat. Amennyiben a feladatunk egy 5-10 éves stratégia elkészítése, akkor nyilvánvalóan a cselekvési tervünket is ehhez kell igazítanunk.

Superman-superman-the-movie-20439385-1024-768.jpg

Arra a kérdésre, hogy szükség van-e cselekvési tervre a prezentáció végén, nem egyértelmű a válasz. Tény, hogy nem minden esetben van időnk erről beszélni, de mégis van egy összegző funkciója. Érdemes tehát talonban hagyni, ha van idő akkor lehet róla beszélni röviden (mik az azonnali lépések irányából). Mivel az utolsó slide-ok egyikéről van szó érdemes súlyozni, hogy mi az amit 5-10-20 másodperc alatt mondanánk el róla. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://case-study.blog.hu/api/trackback/id/tr205047167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása